X
تبلیغات
شیلات - روش های درست کردن میگو

شیلات

اگه مرام داری نظر یادت نره.

روش های درست کردن میگو

عمل آوري ميگو

ميگو يكي از لذيذترين غذاهاي دريايي است كه در بيشتر نقاط جهان مورد توجه مي باشد. در بيشتر سواحل ماهيگيري ,ميگوي تازه پخته شده را در پاكت بعنوان نوعي تنقلات مي فروشند. ميگوي يخ زده نيز در اكثر فروشگاهها موجود است ولي مسلماً طعم وعطر ميگوي تازه را ندارد. در ممالك اسکانديناوی معمولاً ميگو را بلا فاصله پس از صيد برروي عرشه پخته وآن را به صورت يخ زده عرضه مي نمايند. گوشت آنها از ارزش غذايي بي مانندي برخوردار است. ميگوي ريز بيشتر براي سرخ كردن وتهيه سس مناسب است ولي نوع درشت آن را مي توان براي طبخ انواع غذاها بكار برد.

همانطور كه ذكر شد ميگو را معمولاً بصورت پخته شده وآماده در فروشگاهها به معرض فروش مي گذارند ولي در ايران معمولا بصورت خام ومنجمد فروخته مي شود. ميگوي تازه ويا منجمد خريداري شده را مي توان به دو روش زير عمل آوري نمود:

1_ يك ديگ بزرگ اختيار نموده ودر آن مخلوط آب ونمك بريزيد. شوري آن بايستي بحدي باشد كه تخم مرغ در آن به حالت شناور درآيد. آب را جوشانده وسپس ميگو را در آن ريخته وصبر كنيد تا مجدداً به جوش آيد. زماني كه آب مجدداً به جوش آيد, ميگوها به احتمال قوي پخته شده اند. اگر ميگوها از نوع درشت باشند پنج يا شش دقيقه وقت براي پختن آنها كافي است . ميگوي پخته شده داراي رنگ قرمز وگوشت سفت است.برعكس ميگوي كاملاً پخته نشده نرم وله مي باشد.

2_ ميگو را بدون آب در ظرف كاملاً سربسته به مدت 10 دقيقه روي حرارت زياد قراردهيد وگاه گاه ظرف را تكان داده تا ميگوها جابجا شده ودر آب حاصله از خود آنها پخته شوند. استفاده از اين روش موجب مي گردد كه عطر وطعم ميگو بيشتر از روش قبلي حفظ گردد. بعد از اينكه ميگو پخته شد بگذاريد تا سرد شده وسپس پوست آنها را بكنيد. ميگوهاي حاصله از هر دو روش را مي توان به قسمتهاي كوچك تقسيم كرده وهر قسمت را كه معمولاً مصرف يك وعده غذاي خانواده است در كيسه هاي مخصوص فريزر ريخته وآنها را به حالت انجماد نگهداري نمود.

 

نحوه پوست كندن ميگو

سرودم ميگو را با دو دست گرفته ودر يك خط مستقيم بطرفين بكشيد. سپس سرودم را بطور مستقيم بطرف هم فشار داده ودوباره به طرفي بكشيد. با اين طريق پوست ميگو بصورت غلاف خارج مي گردد. پس از ان سرميگو را كنده وقسمت قابل خوردن را كه همان گوشت ميگوست جدا نماييد

 

ميگو پفكي

 

مواد لازم :

ميگو

نمك ،آرد

 تخم مرغ

شير

روغن

 

 

 

طرزتهيه :

 ابتدا ميگو را تميز مي كنيم وبا كمي نمك وآب مي جوشانيم يكي دوتا جوش كه خورد ظرف را از روي آتش برمي داريم وميگوها را از آب بيرون مي كشيم وسپس دوعدد تخم مرغ را با كمي آرد ويك استكان شير مخلوط مي كنيم وميگوها را در اين مايه قرار مي دهيم تا خوب با هم مخلوط شوند. در ظرف ديگري مقداري روغن را داغ مي كنيم و ميگوها را در آن سرخ مي نماييم وبعد به همراه غذاي اصلي به مصرف مي رسانيم.

 

كباب ميگو

مواد لازم براي 4نفر:

ميگو بدون سر                  1كيلوگرم

روغن مايع                        نصف استكان

آب پياز                             4قاشق غذاخوري

زعفران آب شده                2 قاشق غذاخوري

فلفل سفيد                      1قاشق چايخوري

نمك                                به مقدارلازم

 

 

 

طرزتهيه:

1_ ميگوها را پوست كنده وروده پشتي آن را خارج ميكنيم .پس از شستن آنها را در صافي گذاشته تا آب آن گرفته شود. سپس آنها را در ظرفي ريخته و2 قاشق زعفران روي آن مي ريزيم وخوب مخلوط مي كنيم , آنگاه روغن مايع , فلفل ، آب پياز ونمك به ميگوها اضافه ومخلوط مي نماييم وآن را در محل خنكي به مدت 2 الي 3 ساعت نگهداري وسپس آن را به سيخ  مي كشيم.

2_ براي كشيدن ميگوها به سيخ , اول بايستي سيخ ها را چرب نموده وميگوها را از قسمت خميده به سيخ بكشيم وروي زغال گذاشته وموقع كباب نمودن روي ميگوها را با كره آب شده چرب مي نماييم تا موقعي كه رنگ آنها طلائي شود.

3_ پس از كباب شدن آنها را در ديس بصورت ششليك كشيده واطراف را با ليمو ترش , مارچوبه , خيارشور, جعفري ونخودفرنگي تزئين مي نماييم .اكنون غذا حاضر است.

خورشت ميگو

مواد لازم:

ميگو                                  1كيلوگرم                           

سيب زميني                       1كيلوگرم

گوجه فرنگي                       250گرم                           

رب گوجه فرنگي                  3قاشق غذاخوري

نمك                                  15گرم                             

فلفل                                 3گرم

ادويه                                 3گرم                                 

زردچوبه                             1قاشق چايخوري

روغن                                به اندازه لازم                    

پياز                                  150گرم

آبليمو                              2قاشق غذاخوري

 

 طرزتهيه:

1_ ميگو را پوست كنده وروده پشتي آن را خارج نموده ,پس از شستن صبر مي كنيم تا آب آن گرفته شود.

1

4

 2_ پياز را خرد وآن را سرخ مي كنيم، ابتدا يك قاشق زردچوبه وسپس ميگو را به آن اضافه وحدود 2 دقيقه آن را تفت مي دهيم. بعداً بقيه مواد مثل گوجه فرنگي رنده شده ,نمك,فلفل,ادويه,آبليموو 1 ليوان آب به آن افزوده می گذاريم 10 دقيقه بجوشد وسيب زميني هاي سرخ شده را روي آن مي ريزيم .اكنون غذاي شما حاضر است.

قليه ميگو

 

موادلازم:

ميگو

سيب زميني

گوجه فرنگي يا سس گوجه فرنگي

 

 

 

 

طرزتهيه:

قليه ميگو را مانند قليه ماهي آماده وحاضر مي سازند , برخي از كدبانوها به قليه ميگو سيب زميني وگوجه فرنگي تازه يا سس گوجه فرنگي اضافه مي كنند وبا نان يا چلو  مي خورند.

ميگوي سرخ شده

موادلازم :

ميگو

پياز,سير,فلفل و ادويه

سيب زميني ياسبزي(گشنيز,شنبليله)

برنج

كشمش,خلال بادام,مغزگردو

ترشي يا ليمو ترش

پيازسبز,تربچه

 

 

طرزتهيه:

ميگوي خشك يا تازه را با پياز داغ,سير ,فلفل ,سيب زميني يا سبزي (گشنيزوشنبليله)و ادويه سرخ كرده وبا چلو يا نان مصرف مي كنند. اگر بخواهند پلو مصرف كنند آن را لاي پلو مي گذارند تا با آن دم بكشد. بعضي ها ميگوي سرخ كرده را با كشمش وخلال بادام يا مغزگردو قاطي مي كنند ودر پياز داغ سرخ مي كنند. خوراك ماهي يا ميگو

را بهتر است با ترشي , ليمو ترش , ترشي انبه ,پياز سبز يا پياز خشك وتربچه مصرف كرد.

 

ته چين ميگو

 

مواد لازم :

ميگو                                                1كيلو

برنج                                                 1كيلو

سيب زميني                                     5عددمتوسط

گوجه فرنگي                                     2عددسفت وقرمز

شويد,گردليمو,روغن وپياز                    به مقدار لازم

 ادويه , نمك                                     به مقدار لازم

 

 

طرزتهيه:

ميگوها را تميز کرده ،شسته و می جوشانيم آنها را كناري گذاشته , سيب زميني ها را خرد كرده ،سرخ مي كنيم  سپس پياز وگوجه فرنگي را سرخ کرده وميگوها را همراه با ادويه ,گردليمو,نمك وشويد به آن مي افزاييم , بعد از اينكه خوب سرخ شدند سيب زميني سرخ شده را به آن افزوده وهمه مواد را در وسط برنجی كه قبلاً آماده وآبكش كرده ايم ريخته وبرنج را دم مي دهيم .اكنون غذا حاضر است.

 

ماكاروني باميگو

          

مواد لازم:

ميگو                          به مقدار دلخواه       

ماكاروني                    يك بسته

پيازداغ                       5 قاشق سوپ خوري

سير                          4 حبه رنده شده

رب گوجه فرنگي          به مقدار كافي

روغن                        2 قاشق سوپ خوري

 طرز تهيه:

ميگوها را پاك كرده ،درآب وکمی نمک بمدت 5دقيقه بپزيد. پياز داغ را همراه با سيروميگوها تفت داده سپس رب گوجه فرنگي , نمك وفلفل وکمی آب به آن اضافه کنيد.

آب را همراه نمك به جوش آورده وماكاروني را در آب جوش بريزيد تا پخته وآماده شود, ماكاروني را آبكش كرده بمدت يك ربع ساعت دم كنيد. سپس ماكاروني را در ظرف ماهي ريخته لابه لاي آن سس آماده را اضافه كنيد.قبل از مصرف مي توانيد روي آنرا با مقداري جعفري تزئين كنيد.

 

 

+ نوشته شده در  یکشنبه بیست و ششم آذر 1385ساعت 18:58  توسط بهنام  |